Wij verzorgen dagelijks paard- en ponyrijlessen, in kleine groepen, voor kinderen en volwassenen. Een goede rij-opleiding is belangrijk voor de veiligheid en voorkomt dat het plezier in de rijsport verloren gaat. Daarom worden de lessen steeds gegeven door ervaren, gediplomeerde instructrices. Voor de beginnende ruiter verzorgen wij privé-lessen voordat er in groepsverband wordt gereden. Wij geven paard- en ponyrijlessen in kleine groepjes.

Groepslessen

Manege de Brandenburgh geeft paard/pony rijlessen voor beginnende en gevorderde ruiters. Alle lessen worden gegeven door gediplomeerde instructrices. De mensen die nog nooit les hebben gehad beginnen met privelessen (zie privelessen) Mocht je al ervaring hebben, dan kun je gaan lessen in groepsverband. Omdat wij het belangrijk vinden om voldoende aandacht aan de ruiters te kunnen geven, bestaan onze lessen uit maximaal 6 ruiters. Er wordt niet achter elkaar aangereden, ook niet in de beginnerslessen. Wij proberen zoveel mogelijk variatie in de lessen te brengen door bv. sprongetjes te maken of carrousel te rijden. Met de kleine kinderen worden er ook regelmatig spelletjes of gymnastiek op de pony gedaan.De lespaarden/pony's moet door de ruiters zelf uit de wei of stal gehaald worden voor de les. Ook worden de paarden voor de lessen gepoetst en opgezadeld door de ruiter. In de beginnersgroepen is dit natuurlijk onder begeleiding. Ook is er de mogelijkheid om privelessen te volgen als je al rijervaring hebt om de puntjes op de i te zetten. Ook worden er springlessen in groepsverband en prive verzorgd.

Theorielessen

Wij organiseren ook theorielessen voor de beginnende en gevorderden ruiters. Denk hierbij aan les in verzorging (harnachement, borstelen, vlechten) en het rijden van wedstrijden.

Privélessen

Voor diegene die nog geen ervaring heeft met het paardrijden, verzorgen wij privélessen. Deze lessen duren een half uur. Ook leer je hoe je je paard/pony opzadelt en verzorgt. Op het moment dat je de stap, draf en galop beheerst mag de overstap worden gemaakt naar groepslessen. Deze lessen bestaan uit kleine groepjes. Ook als je al ervaring hebt kunnen wij privélessen geven om de puntjes op de i te zetten.